TV-profilen rasar mot Malmös straff

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-15

Malmö med i matchen mot Leksand efter omtalad straff

Med en och en halv minut kvar av första perioden kvitterade Malmö till 3–3 på straff genom Carl Söderberg. Det fick TV-profilen Johan Tornberg att gå i taket.

– Nej, nej, nej. Det är absolut ingen straff, skriker Tornberg i direktsändning.

– Vi gör så jävla dåliga misstag som gör att det står 3–3.

Så sammanfattade Pelle Prestberg den första perioden.

Och ett av de misstag han syftar på var det här:

Slängde sig och täckte – Malmö fick straff

Leksand slarvade i anfallszon med bara dryga minuten kvar att spela. Och Malmö vände spelet. Marcus Olsson kom fri, fintade bort LIF-målvakten Joacim Eriksson och skulle bara lägga in pucken. Då kom Stefan Lassen från ingenstans, slängde sig raklång på isen och styrde undan pucken.

Söderberg iskall

Domaren Mikael Holm dömde till mångas förvåning straff – och Carl Söderberg var iskall från mittplan och satte säkert kvitteringen. Leksands spelare var framme hos Holm för att protestera men de hade inget för det. Hur Holm resonerade vid bedömningen lär visa sig.