De gjorde också samtliga mål när Almtuna besegrades med 4-2 på bortaplan.

– Almtuna är ett bra lag men idag var vi bättre, konstaterade tvåmålsskytten Steve Saviano.

Växjös transatlanter är inköpta för att leverera och det gjorde de också mot svårspelade Almtuna i Gränbyhallen.

Amerikanen Steve Saviano var den starkast lysande stjärnan med sina två mål.

Dels så stötte han in viktiga 3-0 i mitten av den sista perioden och sedan skickade han in 4-2 i tom bur när Almtuna pressade på för en kvittering i slutminuten.

– Min kedja fungerade verkligen bra och mina kedjekamrater hjälpte mig, säger en ödmjuk Steve Saviano till Viasat Hockey.

Växjö var det klart bättre laget i den första halvan av matchen och tog också en logisk 2-0-ledning i den första perioden.

Almtunaslarv ledde fram till ett två mot ett-läge för Växjö där Daniel Åhsberg snyggt serverade Josh Soares till 1-0.

Mindre än två minuter senare rundade Dustin Johner buren och svepte in 2-0 under Fredrik Pettersson-Wentzel.

Nära att komma ikapp

Almtuna spelade upp sig under den andra halvan av matchen men när Saviano gjorde 3-0 kändes det kört för hemmalaget.

Men Almtuna var på väg att komma ikapp. Oscar Ahlsenfelt, som vaktade Växjös mål istället för Christoffer Bengtsberg som i onsdags blev skadad i den omtalade olycksincidenten mot Oskarshamn, släppte in två underliga mål.

Först smet Rickard Rollin-Carlssons 1-3-reducering in vid närmaste stolpen och sedan kunde Fredrik Vestberg slå in en sargretur fram till 2-3.

I slutminuten tog hemmalaget ut målvakten men lyckades inte kvittera utan fick istället se Saviano slå in 4-2 i tom bur.

– Vi var nöjda och hade självförtroende efter den första perioden, men sedan kanske vi slappnade av lite så det var oerhört skönt att vi kunde stänga matchen i den sista perioden, säger Saviano.

– Vi kom från en förlust och tog en oerhört viktigt seger här. Vi spelade som ett lag och det gör att vi vinner.

Växjö vann sin femte match på sex försök medan Almtuna förlorade sin första hemmamatch för säsongen.