Nya uppgifter i natt: Så kan Nylanders kontrakt bli

Andra NHL-klubbar har hört av sig till Toronto om William Nylander

Av: Simon Norberg

Publicerad:

Med bara en vecka till NHL-premiär står William Nylander, 22, utan kontrakt.

Nu kan svensken gå i stjärnorna Ryan Johansen och Nikita Kutjerovs fotspår för att få till ett avtal med Toronto.

– Andra klubbar har hört av sig, men det är nej tack från Kyle Dubas, säger ansedda Bob McKenzie i TSN:s ”Insider trading”.

William Nylanders vara eller icke vara i Toronto Maple Leafs har varit en följetong under hela sommaren.

Faktum kvarstår att svensken – vars rookieavtal löpte ut efter förra säsongen – ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med klubben och således är han inte med och tränar med laget trots att det bara återstår en vecka innan NHL-premiären.

22-åringen har rapporterats kräva åtta miljoner dollar per säsong medan Toronto Maple Leafs har rapporterats kunna erbjuda mellan sex och sju miljoner dollar per säsong.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kan få ett brokontrakt

I TSN:s ”Insider trading” är de ansedda NHL-experterna Bob McKenzie och Darren Dreger tämligen överens om att när röken skingrats kommer svensken skriva på ett så kallat ”brokontrakt”.

Som exempel tar experterna upp att Nashvilles Ryan Johansen och Tampa Bays Nikita Kutjerovs för några säsonger sedan tecknade var sitt treårskontrakt värt mellan fyra och fem miljoner dollar. När det sedermera löpte ut hade båda spelarna erbjudits ett åttaårskontrakt och en dubblering av lönen.

I ”Insider trading” berättar McKenzie också att Toronto har tackat nej till andra klubbar som frågat efter Nylander samt att parterna under de senaste 24 timmarna fört diskussioner med varandra.

– Andra klubbar har hört av sig, men det är nej tack från Kyle Dubas (Torontos general manager), säger McKenzie.

Publicerad:

LÄS VIDARE