Krisen allt djupare för Umeålaget – föll med 5-2

Björklöven fortsätter att gå tungt i Hockeyallsvenskan.

Borta mot serieledande Västerås i kväll kom en ny förlust – lagets sjunde raka.

Nu är krisen allt djupare för det tippade topplaget.

Björklöven har varit inne i en negativ trend under en längre tid. Umeålaget som var en av förhandsfavoriterna i Hockeyallsvenskan har efter en lovande inledning sjunkit som en sten i tabellen.

Den 7 oktober besegrade man Sundsvall med 3-1 på bortaplan – därefter har Björklöven endast tagit 1 av 18 möjliga poäng.

I kväll väntade tuffast tänkbara motstånd i form av serieledande Västerås.

Mardrömsstart

Och det började allt annat än optimalt.

Redan efter 53 sekunder pangade hemmalagets Jeremy Williams in 1-0 i powerplay och sju minuter senare utökade backen Anton Mylläri ledningen.

Västerås dominerade den första perioden och hade bud på fler mål, men Kim Karlsson gav ”Löven” hopp när han från nära håll kunde stöta in reduceringspucken – i vad som var ett smickrande resultat för bortalaget efter 20 spelade minuter.

– Det är alldeles för dåligt försvarsspel, vi släpper till för mycket chanser. Det är inte okej. Vi ska vara glada att det står 2-1, sa Björklöven-forwarden Jesper Thörnberg i C More.

Västerås utökde serieledningen

Västerås spelövertag fortsatte även i mittakten. Efter fem minuter kom rättvist 3-1 genom finländaren Matias Myttynen.

Efter målet valde Björklöven-tränaren Tommy Jonsson att ta timeout. Ett beslut som åtminstone kortsiktigt gav viss effekt. Lagkaptenen Stefan Öhman gjorde nämligen 3-2 en kort stund senare – men förgäves.

Trots fyra minuter i numerärt överläge i början av tredje blev det ånyo ett blytungt nederlag.

Västerås avrundade tillställningen med att göra ytterligare två mål och visade med besked att den fina formen alltjämt är intakt.

Detta var lagets fjärde raka seger och nu toppar man Hockeyallsvenskan – sex poäng före tvåan Oskarshamn.