Filip Hållanders enorma svit: nytt mål för Timrå

Publicerad 2024-02-15

Ingen i Timrå gjorde ett enda mål på 190 minuter.

Förutom Filip Hållander, som vräkte in fyra.

– Den sitter där den ska – sista maskan, säger han till TV4 Play efter sin fullträff mot Malmö.

Den enkla förklaringen till ingressen: Filip Hållander är glödhet. Timrås för närvarande enda svenska landslagsman har gjort fem mål på fyra SHL-matcher och var högst delaktig i 3–2-segern på straffar mot Malmö.

– På rak arm kommer jag inte ihåg om jag gjort något snyggare, men fan, det var snyggt, säger 23-åringen efter sitt skott i främre krysset som betydde 1–1.

Den lite mer invecklade förklaringen kommer här:

Filip Hållander var Timrås ende målskytt under en period av 190 minuter.

Dahlén spräckte sviten

De senaste matcherna har Hållander varit ensam om att göra mål för Timrå. Han satte pucken mot Växjö, båda fullträffarna mot Frölunda och blev premiärmålskytt mot Malmö.

Så under en period av 190 minuter var Filip Hållander Timrås enda målskytt i SHL, en svit som sprack först när Jonathan Dahlén bjöds på enorma ytor och kvitterade mot Malmö.

Rörigt? Nöj dig i så fall med hur texten börjar: Filip Hållander är i bländande målform. Efter en svag öppning på säsongen står han nu på 24 poäng på 42 matcher.