Svenske superbacken på isen i drygt två perioder

NEW YORK. Erik Karlsson och hans Senators hade chansen att avgöra sin slutspelsserie mot Boston hemma i Ottawa i natt.

Men icke.

I mitten av andra övertidsperioden smackade Sean Kuraly in den avgörande 3-2-pucken för Bruins.

– Men vi visste att det här skulle bli en lång serie och nu laddar vi bara om för nästa match, säger coachen Guy Boucher.

Inte så konstigt om Erik Karlsson gick på knäna i slutet av matchen efter 41 minuter och 50 sekunder i istid.

Inledningsvis såg det ut som att Senators skulle ta den gyllene chansen att döda serien inför fansen hemma i Canadian Tire Center.

Mark Stone gjorde 1-0 i mitten av första perioden och Jean-Gabriel Pageau ökade, framspelad av Viktor Stålberg, på till 2-0 i början av andra.

Bortdömda mål

Men Bruins vägrade ge sig och hade innan mittakten var över både reducerat och kvitterat.
Sedan följde en tredjeperiod utan mål och en första övertidsdito likaså – om man inte ska räkna det som Noel Acciari de facto gjorde men fick bortdömt för att Sean Kuraly blev inknuffad i Craig Anderson och det tyckte Bruins definitivt att man borde ha gjort.

10.19 in i andra OT-perioden fick dock just Kuraly – som tidigare hade prickat in kvitteringen också – tag i en retur framför Anderson och avgjorde.

– Man vet inte hur det känns att göra ett sådant mål förrän man gjort det. Nu vet jag och känslan är underbar, säger den unge hjälten till klubbens hemsida.

”Vi har redan kommit över detta”

För Senators sved det förstås både att tappa ledningen och försätta chansen att avgöra serien, men de försöker hålla modet uppe.

– Vi önskar att vi hade utnyttjat fler chanser för vi hade ett ton, men vi har redan kommit över detta, säger coachen Guy Boucher till Ottawa Sun.

– Vi visste från början att det skulle bli en lång serie och laddar nu bara om för nästa match.

Erik Karlsson – som stått för sådana uppvisningar slutspelet igenom – noterades inte för några poäng i natt, men var åter hemmalagets härförare på isen och spelade närapå 42 minuter. Personligt rekord för backen enligt NBC-reportern Stephen Lorenzo.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se