Assistfest för Ekman–Larsson

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Oliver Ekman-Larsson ökade i ett nafs säsongens assistskörd med 33 procent, när Arizona utan större bekymmer körde över bottenlaget Detroit i NHL-ishockeyn.

Arizonas backklippa Oliver Ekman-Larsson noterades för tre assist när Arizona besegrade Detroit med 5–2, vilket gör att svensken nu är uppe i tolv för säsongen. Ekman-Larsson var inblandad i matchens två första mål som bägge gjordes av Clayton Keller, och noterades för assist i båda fallen. Det hade kunnat bli ett eget mål också, men dragskottet i tredje perioden styrdes av Christian Dvorak och blev i stället en tredje assist för 28-åringen.

Svensken har inte varit lika poängproduktiv hittills under säsongen som Arizona blivit bortskämda med de senaste åren. Men nyligen har det tagit fart, med mål i två raka matcher innan mötet med Detroit.

Söderberg nätade

I inledningen av andra perioden slog Carl Söderberg till med sitt elfte mål för säsongen när han petade in en passning som Detroitmålvakten inte lyckades få fatt på. Även han har därmed noterats för poäng i tre matcher i rad.

Detroit är med marginal sist i ligan, med ynka nio segrar på de 38 matcher som hittills spelats.

Bättre går det för Arizona, som är stabilt placerat på den övre halvan i tabellen.

▪▪▪

Elias Lindholm noterades för tre assist och Mickael Backlund gjorde ett mål när Calgary slog Dallas med klara 5–1.

▪▪▪

Erik Karlsson och San Jose förlorade igen – och ligger nu sist i Western Conference. Vegas vannmatchen med 3–1 och William Karlsson noterades för två assist.

Laddar Matchöversikt
1 av 2 | Foto: TT
Oliver Ekman–Larsson till vänster.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!