Klart: Brynäs värvar JVM-målvakten

Av: PeO Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

HOCKEY

Tredje värvningen för Brynäs.

Och tredje värvningen från Västerås.

I dag blev det officiellt att JVM-keepern Samuel Ersson, 19, flyttar hem till Gävle efter ett år med VIK i hockeyallsvenskan.

Först backen Alexander Lindelöf, 22.

Sedan forwarden Lukas Zetterberg, 22.

Och i dag kan Brynäs räkna in nyförvärv nummer tre från allsvenska Västerås IK.

JVM-målvakten Samuel Ersson, 19, har skrivit på för två säsonger och bildar därmed målvaktspar med Joacim Eriksson kommande säsong i SHL. 

Sportbladet avslöjade övergången redan innan jul och nu är det alltså officiellt.

– Det känns skitbra liksom och det är verkligen en känsla av att komma hem till Brynäs. Jag har spelat här i tre år och har alltid drömt om att spela i SHL med Brynäs, så när jag fick chansen att komma tillbaka så kände jag att… ja, vad ska man säga, Brynäs är Brynäs, säger han.

Uttagen i Tre Kronor

Ersson kom till Brynäs 2015 från Falun och har gjort tre säsonger i klubbens J18- och J20-lag, men valde i somras att gå till allsvenskan och Västerås.

Där blev han en succé och var seriens kanske bäste målvakt med en räddningsprocent på 93 procent. Ersson var också målvakt i JVM i vintras och är nu också uttagen i Tre Kronor inför vårens landskamper mot Slovakien 4 och 5 april.

– Det är mycket som studsat rätt. Jag hade tur som kom till ett bra lag i Västerås. Det var en bra miljö att utvecklas i. Det är många där som tagit stora kliv och hade sina livs bästa säsonger. Sen röjde lagets framgång vägen för individen och vi höjde varandra, säger Ersson till Brynäs hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!