Timrå starkast i mötet med Modo

Timrå vann ett stekhett länsderby mot Modo.

Stor matchvinnare: Anders Lindbäck, som stod för fyra, fem omöjliga räddningar.

– Vi krigar på bra, säger han.

Modo fick en drömstart på derbyt mot Timrå. Det tog bara 1.34 innan Niklas Sundström vispade in 1–0 bakom Anders Lindbäck.

Hemmalagets svar kom direkt. Kamil Piros gjorde 1–1 efter knappt fem minuter och 5.13 in i första perioden kom 2–1. Båda målen gjordes i powerplay.

Osannolika räddningar

Efter den dubbelsmällen tog Modo tag i spelet och öste på mot Timråkassen. Men Anders Lindbäck hade bestämt sig för att stänga igen – fullständigt.

En av de svettigare räddningarna gjorde Lindbäck när Mats Zuccarello Aasen frispelade Per Åge Skröder. Trots en lång sidledsförflyttning och trots att Skröder sköt direkt, så hann Lindbäck över och räddade med en osannolik benparad.

Hynning avgjorde

– Det gick bra i dag, konstaterar Lindbäck för ppv.

Innan matchen var över hade Lindbäck även rånat Markus Näslund på ett mål. Den förra stjärnan såg ut att ha lurat bort Timråkeepern, men Lindbäck fick ut ena benet i sista stund.

I slutminuten tog Modo ut sin målvakt, vilket gav Fredrik Hynning möjligheten att sätta 3–1 i tom kasse.