Rögle chockade Brynäs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-06

Vände 0–2-underläge

Rögle fortsätter att skrälla i kvalserien. Trots underläge med 0–2 mot Brynäs vände och vann Rögle med 4–2. Tacka Andrée Persson och dennes hattrick för det,

Brynäs imponerade i förra omgången hemma mot Mora och med skyttekungen Pavel Brendle i laget trodde nog de flesta att Gävle-gänget skulle ta ytterligare ett stort steg tillbaka mot elitserien på söndagskvällen borta mot Rögle. Till en början såg det också ut att följa Brynäsplanen.

Efter 16.24 gjorde Niclas Andersén 0–2. Rögle fick dock till en viktig reducering med 30 sekunder kvar av den första perioden genom förre Brynässpelaren Johannes Salomonsson. Det målet gav hemmalaget råg i ryggen. Ett enda mål föll i andra perioden genom Andrée Persson och det var kvitterat.

Persson avgjorde

Matchen stod sedan och vägde, men i spel 5 mot 4 kunde Rögle ta greppet. Andrée Persson slog till igen och det återstod då cirka åtta minuter att spela. Brynäs orkade aldrig komma tillbaka och med en minut och en sekund kvar att spela avgjorde Andrée Persson med sitt tredje mål. Rögle är tack vare segern nu uppe på andra plats, på samma poäng som ledande Malmö Redhawks och i nästa omgång möts lagen.

Brynäs ligger trea, två poäng bakom de bägge Skånelagen. För Brynäs väntar också ett klassiskt möte, ett derby hemma mot Leksand. En match som lär bli avgörande för bägge lagen.