Pizzakedjan fixade målen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-05

Alfredsson assisterade när Ottawa tog revansch

Pizzakedjan slog till när Daniel Afredssons Ottawa fick revansch på Pittsburgh.

Matchen slutade 3–1 efter att Alfredsson förarbetat till två mål av Dany Heatley.

– Vår kedja spelade riktigt bra. Det kändes skönt att få vinna, säger ”Alfie”.

I det första mötet i lördags dröjde det bara 40 sekunder innan första målet kom.

I kväll tog det betydligt längre tid.

13.07 in på andra perioden höll sig Dany Heatley framme och tryckte in 1–0 bakom Marc-Andre Fleury.

I power play spelade Daniel Alfredsson fram Jason Spezza som sköt på mål. Dany Heatley höll sig framme och rakade in returen.

Alfredsson försvarades

12.17 in på tredje perioden small det igen. Efter en snabb spelvändning i mittzonen smekte Alfredsson fram pucken till Dany Heatley som direktsköt in 2–0.

Med fyra minuter kvar satte sedan Antione Vermette 3–0 på ett friläge.

– Skönt att få vinna och att sätta några i power play, säger Alfredsson till Canal plus.

Martin Gerber gjorde en svag figur i lördagens och var petad i kväll. Ersättaren Alex Auld storspelade och var så när på att hålla nollan. I allra sista sekunden reducerade Alex Goligoski och förstörde lite av Aulds kväll.

I slutet av matchen satte Pittsburghs Matt Cooke in en präktig bröstvärmare på Daniel Alfredsson. Chris Phillips var snabbt framme och gav Cooke en omgång. Den svenske lagkaptenen rör man inte hur som helst...