Superlaget nära historiskt fiasko

Uppdaterad 2011-05-07 | Publicerad 2011-05-06

Hemmanationen kan åka ur VM innan slutspelet

Slovakien fick ja från NHL-stjärnorna och byggde ett drömlag för att ta hem VM-guldet på hemmaplan.

Men efter 2-3-förlusten mot Tjeckien är stjärnlaget på väg att försvinna redan i mellanrundan.

Slovakien står på noll poäng när bara två matcher återstår – på god väg mot ett historiskt fiasko.

Ishockey-VM

Gaborik, Demitra, Hossa och Halak ställde upp när hemmanationen Slovakien byggde ett superlag för VM-guld. Men namnet på tröjorna har ingen betydelse när ingenting fungerar på isen.

Mot Tjeckien kom en ny förlust för Slovakien efter att stjärnmålvakten Jaroslav Halak mer eller mindre tappat in Tjeckiens 2-1-mål. När Milan Michalek sedan satte 3-1 för Tjeckien i början på den tredje perioden orkade hemmanationen inte lyfta sig, trots en sen reducering.

Litet hopp kvar

Ett litet, litet hopp lever ändå för Slovakien i turneringen. Hemmalaget måste nu slå Finland på lördagen och sedan Danmark i avslutningsmatchen på mellanrundan. Samtidigt måste också resultatet gå med dem i matchen mellan Finland och Ryssland.

Det är jobbig matematik för hemmafansen som såg närmast uppgivna ut i hela den tredje perioden mot Tjeckien.