Vann komfortabelt mot Eisbären Berlin i returen

Skellefteå AIK är vidare till kvartsfinal i Champions Hockey League.

Det efter vinst i kväll mot tyska Eisbären Berlin med 2-1 och totalt 7-3.

– Jätteskönt att vi är vidare. Målsättningen är att vinna hela CHL, säger Skellefteå AIK:s tränare Hans Wallson till Eurosport.

Skellefteå AIK:s tränare Hans Wallson.

Skellefteå AIK hade ett 5-2 resultat i ryggen inför returen mot Eisbären Berlin.

Bortalaget inledde piggt och skapade ett bra tryck mot ett stundtals slarvigt Skellefteå där Markus Svensson räddade flera gånger om.

Berlin skulle ta ledningen i mitten av den första perioden innan Skellefteå kvitterade efter en fin styrning bakom ryggen av Martin Lundberg.

Vidare till kvartsfinal

Janne Pesonen, Skellefteås bäste målskytt i turneringen, såg pigg ut och hade flera lägen att ge Skellefteå ledningen.

Skellefteå tog mer och mer över matchen mot ett slutkört Berlin-lag.

Med tre minuter kvar kunde Erik Forsell avgöra matchen i powerplay och fastställa slutresultatet till 2-1.

Skellefteå går därmed vidare till kvartsfinal med totalt 7-3. I kvartfinalen väntar schweiziska HC Davos.

– Davos är ett tempostarkare lag och där gäller det att vara med direkt. Det är en härlig utmaning, säger Wallson till Eurosport.