Publicerad 2014-08-24

CHL-sagan fortsätter – krossade brittiska motståndarna med 10-1

Karl Fabricius gjorde tre mål för Luleå.

Luleå körde över Nottingham fullständigt i söndagens CHL-match.

Sex (!) mål gjordes i den andra perioden, Karl Fabricius blev bland annat tremålsskytt och Luleå vann tillsist med hela 10-1.

Luleå fortsätter att dominera i Champions Hockey League.

I fredags utklassade man Hamburg – i dag mot Nottingham Panthers var det dags igen.

Första perioden slutade 2-1 till Luleå efter mål av Jan Sandström och Karl Fabricius, men det var i den andra som Luleå fullkomligt exploderade.

Tre mål på två minuter

Inte ens tre minuter in i den andra perioden hade Cam Abbott, Peter Cehlárik och återigen Karl Fabricius skrivit in sig i målprotokollet. Nottingham spelade slarvigt försvarsspel och Luleå kunde många gånger obehindrat komma till skottlägen.

Vid 6-1 var det Stephen Dixon som var framme och sedan var det dags för Fabricius att fullborda sitt hattrick till 7-1.

Med två minuter kvar av perioden kom sedan Kristian Näkyvä fri och kunde sätta 8-1.

”Luleå spelar sjuk hockey”

Cam Abbott noterades för 9-1-målet, men skottet gick in via en touch på en Nottinghamförsvarare.

Lennart Petrell krigade på hårt i matchen och låg bakom flera av Cam Abbotts chanser, men med sekunder kvar av matchen blev det ombytta roller – Petrell stänkte in Luleås tionde mål efter assist av Abbott.

10-1 är den största segermarginalen något Champions League-lag har lyckats ta hittills och reaktionerna i sociala medier borta i England lät inte vänta på sig.

”Efter 8-1, jag menar ni är grymt roliga att titta på Luleå men ni är välkomna att att sluta nu”, skrev signaturen PanthersFTV på Twitter redan efter den andra perioden.

”Jag gillar ju Panthers så det är inte roligt, men Luleå spelar en sjuk hockey i dag. Älskar dem!”, skriver ett annat Nottingham-fan.

Nästa match för Luleå i CHL är den 5 september, då tar de emot Hamburg hemma på Coop Norrbotten Arena.