Skrällen: Svensk målvakt tog CSKA till final

Publicerad 2018-04-08

Vilken skräll!

CSKA Moskva slog ut St Petersburg i Gagarin Cup och är klart för final.

Hjältarna: Michail Grigorenko som avgjorde i sudden death och inbytte målvakten Lars Johansson som höll nollan.

SKA St Petersburg har dominerat i årets KHL.

Den regerande Gagarin Cup-mästaren vann grundserien i överlägsen stil med CSKA Moskva som tvåa i den västra konferensen.

Men i slutspelet, i konferensfinalen, var Moskva-klubben starkast.

I dag vann CSKA hemmamatchen med 3–2 efter förlängning och därmed hela matchserien med 4–2.

CSKA låg under med 0–2 efter bara 4.09 av den första perioden (Nikita Gusev och Ilja Kovaltjuk målskyttar) i den sjätte matchen i Ice Palace i Moskva.

Johansson höll nollan

Då bytte hemmalaget målvakt.

Ut med Ilja Sorokin och in med 30-årige Lars Johansson.

Svensken stod även i den femte matchen och var briljant. I dag höll han alltså nollan under de drygt 65 minuterna mellan stolparna.

Johansson – som kom till CSKA inför den här säsongen och med ett förflutet i bland annat Mora och Frölunda – har varit strålande under slutspelet när han fått chansen.

Totalt har han bara släppt in ett mål på de tre matcherna han stått.

Ak Bars Kazan i final

Avgörande målet gjordes av tidigare NHL-proffset (Buffalo och Colorado) Michail Grigorenko, 23, efter 9.35 av sudden death. Grigorenko var också den som kvitterade till 2–2 med 3.37 kvar av den tredje perioden.

I Gagarin Cup-finalen väntar den östra konferensen vinnare Ak Bars Kazan som slog ut Traktor Tjeljabinsk med 4–0 i matcher.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.