Johansson hjälte i sin återkomst

Publicerad 2016-02-10

Sköt Washington till 4:e raka med ett mål & två ass

– Det tog en stund att komma in i matchen, men det var så kul att vara tillbaka och jag har saknat att hänga med grabbarna, sa Marcus Johansson.

Saknaden har varit ömsedidig från Washington Capitals håll.

Svensken visade inga tecken på ringrostighet och stod för tre poäng i 5-3-segern borta mot Nashville.

Johansson hade missat fyra matcher efter en överkroppsskada men var tillbaka i bortamatchen i Bridgestone Arena på tisdagen. En återkomst som hjälpte Washington till fjärde raka segern.

Och att Filip Forsberg gjorde två mål räckte inte mot NHL:s bästa lag.

Johansson gav Capitals ledningen med 4–1 åtta minuter in i tredje perioden med ett handledsskott från slottet – ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

För även om Filip Forsberg kunde styra in 3–4 på ett skott från Mattias Ekholm några minuter senare, räckte det inte och Alex Ovetjkin fastställde 5–3 i powerplay och i tom bur.

”Han är min bästa vän nu”

Johansson etablerade sig återigen som center i tredjekedjan med Jason Chimera och Tom Wilson där alla gjorde var sitt mål – Johansson hade dessutom två assists.

– Han är min bästa vän nu, han gav mig en helt otrolig passning, det är skönt att ha honom tillbaka. Jojo, Chimmer och jag har någon slags konstig kemi på gång, säger Wilson till Washington Post.

Skön revansch för Rakell

En annan svensk tvåmålsskytt i natt var Rickard Rakell som öppnade målskyttet två gånger om i första perioden när Anaheim studsade tillbaka från gårdagens storförlust (6-2) mot Pittsburgh, där Rakell dessutom hade den nesliga statistiken –4.

4–1-segern mot Philadelphia var Ducks sjunde på åtta matcher, och det var tredje gången i NHL-karriären som Rakell gjorde två mål i samma match.

– Alla var verkligen besvikna efter den matchen. Jag hade svårt att sova. Du vill bara bevisa för dina tränare och lagkamrater att du är bättre än så... Det var kul att göra poäng tidigt i kväll, säger han till nhl.com enligt TT.

Assist av Markström

Jacob Markström hjälpte till att det blev 3–1-seger för Vancouver i matchen mot Colorado. Svensken, som startade för första gången sedan den 21 januari, gjorde 29 räddningar – och en assist.

– Det var en bra match från början till slut, säger Markström.