Avgjorde – efter supertabben

Publicerad 2016-04-05

Hallam efter förlusten: ”Tycker det är bedrövligt"

Skellefteå ledde med 1-0 och Växjö jagade kvittering. Då stod Teemu Laakso för en supertabbe och Skellefteå kunde avgöra matchen till 2-0.

– Jag tycker att det här är bedrövligt, säger Sam Hallam till C More.

Växjö kvitterade matchserien mot Skellefteå när Erik Josefsson satte 3-2 i övertid.

När nu matchserien vände tillbaka till Skellefteå var det ett revanschsuget hemmalag.

För Skellefteå spelade stundtals ut Växjö rejält. Efter två perioder visade resultattavlan på hela 26-8 i skott till Skellefteås fördel. Men trots det stora spelövertaget hade Skellefteå bara en ledning med 1-0, efter att den tidigare Växjöbacken Tim Heed överlistat Christoffer Nihlstorp i den första perioden.

Jagade kvittering – stod för supertabbe

Men när Växjö jagade som mest för en kvittering i den tredje perioden då stod Växjö för en supertabbe – och bjöd Skellefteå och på öppet mål.

Det var den finske backen Teemu Laakso som stod för ett rejäl felpass bakom mål när Christoffer Nihlstorp var ur spel. Skellefteåforwarden Pontus Petterström, som fick Laaksos felpass, kunde enkelt pricka in 2-0, som också blev slutresultatet.

– Jag tycker att vi gör en bra match, absolut. Det är vi som för matchen.

Det känns som att vi är lite kvickare i tanke och handling i dag. Vi maler som ner och sköljer över dom, säger Pontus Petterström till C More efter matchen.

"Jag tycker det är bedrövligt"

Efter matchen var det en besviken Sam Hallam – som sågade egna lagets spel.

– Jag tycker att det här är bedrövligt. Jag förstår inte vad det här kommer ifrån.

Vi låter Skellefteå styra matchen från första sekund. Vi blir som ett hobby-heavy metal-band som tror att vi är Metallica.

Nu hoppas Sam Hallam på ett helt annat Växjö när matchserien vänder.

–Vi lägger det här bakom oss och förhoppningsvis är vi det vanliga Växjö Lakers till nästa match, kommenterar Hallam till C More efter matchen.