Tungt för Västervik – fjärde raka förlusten

Uppdaterad 2016-10-31 | Publicerad 2016-10-28

Föll mot gästande AIK

Det går tungt nu för höstens succé Västervik.

I kvällens möte med AIK åkte man på fjärde raka förlusten när man besegrades med 4–1.

Och seriens målfarligaste lag har plötsligt fått svårt att göra mål.

För två veckor sedan hade VIK bara förlorat en enda match under hösten, säsongsinledningen mot AIK.

Nu ligger ligans målfarligaste lag helt plötsligt i en svacka.

I kväll tog man emot just AIK på hemmaplan, och blev serverade sin fjärde raka förlust.

Slarvigt spel från hemmalaget

Gästernas första mål kom efter slarv från Västerviks sida.

Laget tappade pucken till AIK:s Emil Lundberg som passade fram till en snabbskrinnande Fredrik Karlström.

Karlström åkte ifrån tre Västerviksspelare och tryckte in sköt in pucken bakom Johan Fransson i hemmalagets kasse.

– Jag får en bra pass av Lundberg och sticker i djupled så drar han den på öppen yta. Sen håller jag på att tappa den lite men det går bra ändå, säger Karlström till C-more.

Lindell gillar att möta Gnaget

Västervik skulle dock kvittera.

Mindre än två minuter in i den andra perioden kom Viktor Lindell i full fart och smällde upp ett stenhårt skott förbi Kroselj.

Lindells andra fullträff för i år, och i båda fallen har målen kommit mot just AIK.

– Jag fick en bra pass och hade mycket yta så det var bara att fortsätta och skjuta, säger Lindell.

Dåligt med mål för VIK

Men det var det enda målet som VIK skulle få förbi AIK:s slovenske nyförvärv Gasper Kroselj.

I stället blev det AIK som tog tillbaka ledningen i powerplay genom en styrning av Jesper Frödén.

Och sedan utökade gästerna både till 3–1 och 4–1 genom Daniel Olsson-Trkulja och Joakim Thelin.

VIK har förvisso fortfarande gjort flest mål i serien men på de senaste fyra matcherna har laget bara mäktat med fem puckar i mål.

– Ska vi vinna matcher på den här nivån så måste vi jobba minst lika hårt som motståndarna, konstaterade VIK-tränaren Mattias Karlin efter matchen.

Nu ligger man på en fjärdeplats, med fyra poäng upp till serieledande Timrå.

Och just Timrå vann hemma mot mot Almtuna med 3–2 efter att Jonathan Dahlén stått för två mål.

Dessutom utökade lagets andra succéjunior Elias Pettersson sin poängligaledning med ytterligare två poäng.

Björklöven tog sin femte vinst för säsongen när man besegrade Oskarshamn med 5–3 på hemmaplan.

Laget ligger nu på en tionde plats i tabellen och har bara en poäng upp till AIK på åttondeplats.