Enorma ovationer i norrmannens återkomst

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Drömmen om att få slå gamla lagkamraterna i New York Rangers – och göra mål på bäste kompisen Henrik Lundqvist – slog inte in.

Men de enorma ovationer som mötte Mats Zuccarello när han inatt återvände till Madison Square Garden för första gången sedan han blev borttrejdad förra säsongen räckte långt.

– Det var fantastiskt. Jag fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna, säger den folkkäre norrmannen.

Att bli älskad av New York är få förunnat – men de som blir det blir det gränslöst och för livet.

Den sanningen fick Mats Zuccarello bekräftad under en oförglömlig högtid på Madison Square Garden i natt.

För första gången sedan han trejdades i slutet av förra säsongen återvände den 32-årige Oslo-gutten till sin gamnla hemmaarena med Minnesota Wild – och kärleken fullkomligen vällde över honom från de fullsatta läktarsektionerna.

”Zuuuuuuke”, vrålade hemmafansen såväl under uppvärmningen som vid line-up, första bytet och första gången han rörde pucken.

Åka ärevarv

Och i första reklampausen förärades den lille artisten – folkkär både för sitt konstnärliga sätt att spela hockey, sin tuffhet och sin charmiga personlighet – en hyllningsvideo på jumbotronen, följd av ovationer så rungande och långvariga att han fick lov att hoppa ut på isen och åka ett litet ärevarv. 

– Jag blev väldigt rörd och fick kämpa för att hålla tillbaka tårarna, säger den förre Modo-stjärnan när han möter media efteråt.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

– Det var fantastiskt, jag är väldigt tacksam för att Rangers-fansen gav mig den här upplevelsen. Vi har en speciell relation, de kommer alltid finnas i mitt hjärta.

Det enda som saknades var en vinst och ett mål på bäste polaren Henrik Lundqvist, som han åt middag hos redan kvällen innan duellen.

Men det blev det alltså inget med.

– Nej, det var väl för väl, säger ”Henke” med ett skratt till Sportbladet.

– Då hade jag fått gå och gömma mig. Han hade en styrning i slutet som tog rätt i masken…uh.

Andra i rad

Rangers målvaktsstjärna är dock glad åt att vännen han spelade med i nio år fick de hyllningar han fick.

– Det var fint, men han förtjänar det. Mats SKA vara folkkär här efter allt han gjort för laget och för att han varit en riktig underdog som fått kämpa sig till det här.

Foto: Frank Franklin II / TT NYHETSBYRÅN

Ännu gladare är ”Henke” dock över att hans Rangers för andra matchen i rad kom tillbaka från underläge och vann.

Wild skaffade sig 2–1-ledning mitt i tredje perioden – klockan stod faktiskt exakt på 10.00 – men i ett powerplay med mindre än tre minuter kvar utjämnade Chris Kreider och sedan avgjorde backen Tony D’Angelo på övertid.

– Mm, jag tycker vi borde avgjort i andra perioden, för då tog vi över helt. Istället lät vi dem hänga kvar och i slutet av den perioden kunde de göra ett mål och fick mer liv, fortsätter han.

– Men det är inspirerande att vi klarar av att vända igen. Det handlar om att vi måste tro på det vi gör. När vi spelar på vår högsta nivå så är vi ett bra lag, vi måste bara få bort de här dalarna. Och mycket handlar om att tro på systemet och att alla gör sitt jobb. Håller vi i det kan vi vara med i varje match.

Mika Zibanejad, som nu varit borta i en månad, spelade inte heller nattens match men har börjat träna för fullt igen och förväntas göra comeback mot Carolina natten till torsdag.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!