Ingen vinnare i Skånederbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-08

4–4 efter dramatiskt slut

Skånederbyt mellan Malmö Redhawks och Rögle BK blev oerhört dramatiskt. Matchen slutade 4–4 efter en gastkramande avslutning som innehöll allt utom ett avgörande mål.

– Vi gör något som inga experter trodde att vi skulle kunna göra, säger Rögles tvåmålsskytt Richard Demén-Willaume till TV 4 Sport.

Det var hela tiden Malmö Redhawks som låg steget före, men Rögle vägrade ge upp.

Det började perfekt för Malmö som gjorde 1–0 efter bara 32 sekunders spel genom Johan Björk. Daniel Sondell kvitterade sju minuter senare, men innan perioden var över kunde Antti Bruun, med sitt första mål för säsongen, åter ge Malmö ledningen.

Andra startade med en tidig kvittering av gästerna. Kenny Jönsson slog till efter bara 53 sekunder, men precis som i andra perioden återtog Malmö ledningen med ett par minuter kvar när Fredrik Eriksson slog till. Den tredje perioden följde mönstret då Richard Demén-Willaeume pangade in 3–3 bara 1.15 in på den. Först nu bröts mönstret.

Visar lagmoral

Genom Demén-Willaueme som åter fick en mycket bra träff när han sköt 4–3 med bara fyra minuter och åtta sekunder kvar att spela. Då såg Rögle ut som segrare, men den här gången var det Malmös tur att komma tillbaka när Carl Söderberg cirka två minuter senare kvitterade i numerärt överläge.

– V gör en jättebra match. Såklart surt att de får in den sista. Vi kommer tillbaka hela tiden. Vi visar lagmoral, säger Demén-Willaueme.

En oerhört dramatisk förlängning där båda lagen fick chansen att spela fyra mot tre, men såg i det närmaste handlingsförlamade ut. Det kom inga skott och det slutade 4–4. Nu blir det en osannolikt spännande avslutning. Malmö möter Leksand borta. För Rögle väntar Mora hemma.

– Det blir som alla matcher. Stentuftt in i det sista. De här fyra lagen som är med där uppe, det kommer att bli stentufft. Vi har stark moral och en kanonpublik. Vi orkar hur mycket som helst, säger Richard Demén-Willaueme till TV 4 Sport.