Viktig seger för Boorks Almtuna

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

Första segern för den kontroversielle tränaren

Utspelat mot AIK och mållöst i Sundsvall. ikväll, i tredje matchen, tog Leif Boork sin första seger för Almtuna efter en 2–1-seger mot Nybro.

– Ja, det är alltid kul att ta tre poäng, det var ju ett tag sedan, säger Boork till unt.se

Leffe Boork var tillbaka – nu som tränare i Almtuna.

Även om laget är fortsatt ineffektivt framför mål så var segern givetvis viktig för Almtuna och i synnerhet för Boork som vill ha förtroende för hemmapubliken.

Och något som verkligen är positivt är att laget endast släppt in ett mål De två senaste matcherna. Almtuna tog ledningen redan efter 2.50. Henrik Eriksson ordnade 1–0 för hemmalaget helt på egen hand. Hemmalaget var klassen bättre och vann skotten övertygande i de två första perioderna.

Hemmapubliken fick dock vänta länge tills man kunde slappna av något. I periodens slutminut kunde Jonathan Persson utöka till 2–0. Målvakten Henrik Tojkander släppte retur på Robert Kimbys skott och Persson kunde enkelt sätta dit pucken i nät. I den tredje perioden tog Nybro över mycket av spelet och reduceringen kom sent.

Tio sekunder från slutet lyckade Mike Ericsson överlista David Rautio. Men för Almtuna var segern givetvis viktigare än att få hålla nollan.

– Vi spelade smart i tredje perioden. Jag tycker att Nybro såg förberett ut och gjorde en bra match. De försökte spela organiserat och det syntes att det finns fina idéer i deras spel, säger Leif Boork.