Publicerad 2016-03-06

CALGARY Vancouver och San Jose möttes i natt för tredje gången den här veckan.

Men det kan ha blivit en dyrköpt seger för Canucks som vann matchen med 4–2.

Henrik Sedin tvingades nämligen lämna isen skadad redan i den första perioden.

Fem minuter in i matchen åkte Henrik Sedin på en tuff tackling mot bröstet från San Joses Brent Burns. Svensken föll ihop och blev sittande på isen, märkbart plågad.

Efter en stund lyckades Sedin resa sig och lämna isen själv.

Han gjorde ett byte till, men efter det kom han aldrig tillbaka in i matchen.

Aldrig missat fler än tolv matcher

Vancouver Canucks bekräftade senare att Henrik Sedin tvingats utgå på grund av en ”upper body injury”

Enligt Vancouvers hemsida säger coachen Willie Desjardins efter matchen att han inte vet hur allvarlig skadan är, men att han inte förväntar sig att Henrik kommer spela mot Los Angeles på måndag.

Henrik Sedin har under sin 15-åriga NHL-karriär klarat sig undan allvarliga skador. Han har aldrig missat fler än tolv matcher under en NHL-säsong. Hittills i år har Canucks fått klara sig utan sin kapten i sex matcher.

Markström matchhjälte

Vancouver vann matchen med 4–2 och Daniel Sedin gjorde ett av målen. Men det var en annan svensk som var Canucks stora hjälte.

Jacob Markström storspelade i Vancouver-målet och svarade för flera matchavgörande räddningar vid ställningen 2–2 i tredje perioden. Totalt gjorde svensken 32 räddningar för Canucks.

26-åringen belönades också med tre stjärnor för sin insats och hyllades av experterna i CBC:s sändning.

– Han har varit bra hela säsongen. Han kan vara redo att ta över som förstemålvakt nästa säsong.

Det här var tredje mötet på en vecka mellan de båda lagen och Vancouvers första seger.