Studsade tillbaka efter smärtsamma förlusten – Olofsson målskytt

Berättar för Sportbladet: Väldigt skönt med revansch

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Ena dagen bedrövelse, nästa jubel...

Ett dygn efter förlusten coachen Ralph Krueger kallade ”säsongens mest smärtsamma” klappade Buffalo till New Jersey med 4-1.

– Ja, det var väldigt skönt att få den här revanschen, säger målskytten Victor Olofsson till Sportbladet.

Nästan alla spelare säger samma sak: Det bästa med NHL är att man spelar så mycket och så tätt att tunga förluster faller i glömska snabbt, i alla fall under grundserien.

Som för Sabres senaste dygnet. De var riktigt nedslagna efter uddamålsförlusten mot Islanders på Long Island igår – men kunde alltså omedelbart trösta sig med en seger mot Devils i Newark i natt.

– Ja, jag tycker vi spelade riktigt bra även igår, men vi släppte in ett sent powerplay, så det var väldigt skönt att vi fick revansch direkt, säger Victor Olofsson när vi når honom efter slutsignalen i The Rock.

Han var själv den som grundlade segern genom att stänka in 1-0 med ett mycket karaktäristiskt direktskott i ett powerplay i mitten av andra perioden.

– Sam Reinhart slog en bra, öppnande passning till (Rasmus) Dahlin och han skickade pucken vidare till mig i sidled, väldigt fint, och jag klippte till direkt innan målvakten hann över, förklarar den 25-årige prickskytten från Ö-vik.

”Väldigt kul för Asplund”

En bit in i tredje gjorde även unge centern Rasmus Asplund mål – på volley framme vid kassen.

– Ja, väldigt kul för Asplund att komma in och göra mål. Han har jobbat väldigt hårt för att få chansen att spela, så jag gläds extra mycket med honom, säger ”Goalofsson”.

I kassen var Linus Ullmark dessutom enastående och stoppade 41 skott.

Foto: John Minchillo / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!