Hyllas efter blodiga bilderna

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det var kvällen och natten när utmanarna åkte ur Stanley Cup-slutspelet på löpande band.

Men till slut bröt Montreal trenden och hindrade Philadelphia från att slå in första matchbollen.

– Vi har ju killar som Brendan Gallagher. Han har det största hjärta jag sett hos en medspelare, säger målvaktsstjärnan Carey Price om den passionerade lagkamraten som bland annat genomgick en blodig tandläkarbehandling i båset mitt under pågående strid.

Först blev Columbus utslagna av Tampa, sedan åkte Carolina mot Boston och så fick Arizona den dödande snytingen på hakspetsen av Colorado.

Så det var svårt att tro något annat än att även Philadelphia skulle slå in matchbollen på Montreal i det femte mötet i Scotiabank Arena under sena natten.

Men det vägrade Canadiens gå med på. De samlade sig till en ohyggligt mycket mer gedigen insats än i match 4 och lyckades vinna med 5-3 – trots att Flyers efter en vårdslös tackling av Jesperi Kotkaniemi i början av andra perioden fick ett fem minuter långt powerplay och kunde näta två gånger i det numerära överläget.

”Största hjärta jag sett”

– En riktig karaktärsseger för vår grupp. Man såg redan från första bytet att killarna tänkte ge allt, säger ställföreträdande Montreal-coachen Kirk Muller.

Och ingen förkroppsligade den karaktären mer än den eldfängde Brendan Gallagher. Han krigade, han gjorde mål – och när han hade fått ett antal gaddar söndertrasade av Matt Niskanens armbåge lät han sig utan att blinka bli behandlad av tandläkaren inför öppen ridå i båset, med blodet skvättande kring truten. Sedan stormade den 28-årige kämpen från Alberta ut på isen och fortsatte spela...

– Han har det största hjärta jag sett hos en medspelare, säger målvaktsstjärnan Carey Price.

Flyers får en ny chans att avsluta serien natten till lördag. Om de misslyckas även då väntar en gastkramande Game 7 på söndag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!