Då klev Djurgårdens storstjärnor fram och ordnade tredje raka segern.

Stockholmarna vann med 3–2 hemma mot Kalmar.

Nykomlingen Kalmar hade kommandot i 40 minuter borta mot Djurgården.

Men detta till trots får bortalaget vända hem tomhänta till Småland.

För stockholmarna vann med 3–2 efter att ha vänt underläge 0–1 till seger i den tredje perioden.

Kalmar tog ledningen i början av mellanakten sedan Theoklis Theocharidis tryckt in pucken förbi Viktor Andrén.

Andrén nekade sedan Tatu Kokkola från att utöka sedan gästerna fått straff efter knappt halva matchen.

Nilsson med drömpassning

I slutperioden kvitterade en skadecomebackande Linus Klasen efter 2.18 när han rakade in en retur och med tio minuter kvar att spela skickade Wiktor Nilsson en passning från egen förläng rödlinje till en fri Marcus Krüger på bortre blålinje. Lagkaptenen stänkte in pucken i högra krysset och gav Djurgården tredje raka segern.

– Det är en grym passning och jag gör allt jag kan för att vara på rätt sida och sen bara skjuta. Passningen var magisk, säger Krüger i TV4 play.

Ludvig Rensfeldt satte sedan 3–1 i tom målbur innan gästerna reducerade till 3–2, mest av akademisk betydelse, med några ynka sekunder kvar.

Den tidigare krisande jätten är nu åtta i hockeyallsvenskan efter 18 omgångar.

– Det är starkt att ta tre poäng. Insatsen... vi blandar och ger en hel del. Vi är nog mest nöjda med tredje helt klart. Vi är lite effektiva också.