BIK Karlskoga studsade tillbaka efter storförlusten mot Leksand.

Under onsdagen besegrades AIK med 4–3 hemma i Nobelhallen.

Fredrik Höggren visade vägen med ett mål och två assist.

Karlskoga åkte på sin första plump sedan tränarbytet i senaste omgången mot Leksand. Men laget kom tillbaka på vinnarspåret direkt.

Efter en mållös förstaperiod i Nobelhallen stänkte Filip Ahl in 1–0 knappt halvvägs in i andra – efter en fin framspelning från Fredrik Höggren. Bara minuter därpå fyllde samme Höggren själv på till 2–0.

Nils Höglander skulle kliva emellan med en reducering för AIK innan Höggren på nytt klev fram för sitt Karlskoga – och spelade fram till Carl Berglunds 3–1-mål.

– Två av målen är ju skolboksexempel av Berglund att man ska driva på kassen, säger Höglander i C More.

– Den sista tror jag han stöter in med bröstkorgen.

AIK kom tillbaka

Då såg tabelljumbon Karlskoga ut att vara på väg mot tredje segern av fyra möjliga sedan tränarbytet.

Men i tredje föll hemmalaget tillbaka – och AIK bjöds in i matchen. Jens Jakobs reducerade i powerplay – och åtta minuter från slutet tryckte Alexander Deilert in 3–3 med ett slagskott från blå.

AIK hade tagit över och gick för ett ledningsmål, men då svängde det på nytt.

En retur gick rakt ut i banan i AIK-zonen, och Karlskogas Henrik Rommel avslutade distinkt till 4–3 med fem minuter kvar att spela. AIK försökte, men en utvisning i offensiv zon av Christian Sandberg i slutminuten spoilerade bortalagets chanser.

”Jobbar för varandra”

– Vi gör två bra perioder men sen faller vi tillbaka lite. Skönt att vi kan sno ihop det till slut, kommenterar matchhjälten Henrik Rommel i C More.

Karlskogas uppryckning – med tre segrar de fyra senaste matcherna – gör att jumbon nu har tre poäng upp till säker mark.

– Det känns jättebra. Det blir lite av en nystart såklart, så blir det ju när man får in nya tränare. Men vi har kommit ihop som grupp också. Vi jobbar för varandra, säger Rommel.

För AIK innebär förlusten att laget alltjämt parkerar på en åttondeplats.