Wandell avgjorde – framspelad av Eriksson

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-29

Svensklaget Dallas tappade en tvåmålsledning i slutet av matchen mot Victor Hedmans Tampa Bay, men rookien Tom Wandell ordnade ändå segern med sitt övertidsmål.

– Det var en viktig seger, säger segerskytten.

Tom Wandell.

Med bara fem minuter kvar av matchen ledde Dallas med 3-1 i hemmamatchen mot Tampa Bay. Men Lightning gjorde två mål på 47 sekunder genom Steven Stamkos och Jeff Halpern, och matchen gick till övertid.

”Loui är riktigt smart”

Drygt två minuter in på övertidsperioden kom svenskarna Loui Eriksson och Tom Wandell i ett två mot två-läge.

– Jag vet att Loui är riktigt smart, så jag försökte åka mig till ett öppet läge, säger Wandell till AP.

Eriksson hittade Wandell med en fin passning och den 22-årige rookien sköt direkt.

– Det var inte världens bästa skott, men det gick in.

Därmed undvek Dallas straffar, där Texasklubben inte varit särskilt framgångsrik hittills i år (en seger, fem förluster).

– Vi kom tillbaka starkt och tog en viktig seger, säger Wandell, som gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Öhlund skadad

Victor Hedman var ensam svensk i Lightning, som fortfarande saknar skadade Mattias Öhlund. Rookiebacken fanns med i förarbetet till Halperns kvittering. Det var Hedmans sjunde poäng i NHL (alla assists).

Fabian Brunnström var tillbaka i Stars efter skada. Han spelade knappt elva minuter.

Nicklas Grossman spelade också för hemmalaget, som tog säsongens tolfte seger.