Djurgården tappade allt – på tre minuter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-28

Djurgården var på väg upp på tredje plats i elitserien – då blixtvände HV 71

Hardy Nilssons Djurgården spelade riktigt fin hockey – och ledde med 2–0 mot serieledande HV 71.

Då tappade stockholmarna allt – och hemmalaget kunde vända och vinna på tre minuter.

– När de gjorde 2–0 bestämde vi i båset att vi var tvungna att göra något, säger Thörnberg till TT efter 3–2-segern.

Det dröjde nästan fem minuter in i andra perioden innan det första målet gjordes i Kinnarps Arena. Då styrde Djurgårdens Kristofer Ottosson in ledningsmålet retfullt enkelt bakom HV-keepern Andreas Andersson. Marcus Nilson stod för framspelningen.

Men serieledarna vaknade

Och det var bara början för Djurgården; som vid seger med största sannolikhet hade tagit över tredjeplatsen i elitserien bakom HV 71 och Linköping. Stockholmarna utökade ledningen genom Nicklas Danielsson innan hemmalaget vaknade – och som man gjorde det.

DIF:s tre mardrömsminuter

För när serieledarna växlade upp så hade inte Djurgården mycket att sätta emot. Mellan den 29:e och 32:a matchminuten hann HV 71 med att reducera, kvittera och ta ledningen. I tur och ordning genom: Teemu Laine, Martin Thörnberg och Andreas Falk.

Hardy: Vi blir bättre och bättre

Djurgården plockade ut målvakten Gustaf Wesslau i slutet av matchen och Marcus Nilson hade ett jätteläge, men närmare kom inte Hardy Nilssons lag.

– Jag tycker ändå att de två senaste matcherna har varit ännu bättre än de innan uppehållet. Då vann vi mot Rögle och Södertälje, det är inte samma motstånd som Linköping och HV, säger Djurgårdens tränare Hardy Nilsson till TT efter matchen.