Kokman räddade allt (nästan) när Vita Hästen tog bortaseger

Publicerad 2018-02-18

Ett ineffektivt Björklöven förlorade hemma mot Vita Hästen.

Stor matchvinnare blev bortalagets målvakt Viktor Kokman som räddade 43 av 44 skott.

I söndagens enda match i hockeyallsvenskan tog Björklöven emot Vita Hästen hemma i T3 Center.

Björklöven, sexa i tabellen på slutspelsplats, kom till match i ganska god form med fyra segrar på sina sex senaste matcher.

Men i dagens drabbning mot Vita Hästen gick det desto tuffare för ”Löven”. Vita Hästen tog ledningen efter fem minuters spel genom August Gunnarsson, men det var hemmalaget som skapade de flesta chanserna.

Överlägsen skottstatistik

Efter två spelade perioder ledde Björklöven skottstatistiken med hela 31–12, men hemmalaget lyckades inte spräcka målnollan.

Under tredje perioden fortsatte skottkavalkaden från Björklöven, samtidigt som Vita Hästens målvakt Viktor Kokman imponerade stort och var tät.

Gjorde mål - med tolv sekunder kvar

Fram tills tolv sekunder återstod.

Dessförinnan hade Emil Eriksson gjort 2–0 i powerplay, men alldeles i slutet lyckades Filip Riska göra det förlösande målet och spräcka ”Lövens” målnolla – samt sin egen för den här säsongen.

Viktor Kokman räddade till slut 43 av 44 skott, och blev stor matchhjälte för sitt Vita Hästen.

I och med de tre poängen avancerar Vita Hästen från tionde till åttondeplats i tabellen - och kliver därmed in på den sista slutspelsplatsen.