”Han minns ingenting”

Publicerad 2012-10-14

Rögles back nästa offer för hockeyns hjärnskakningar: ”Allvarligt, men inte livshotande...”

Sydd i tinningen, minnesluckor och talsvårigheter.

Men sent i går kväll kunde Jesper Jensen, 21, följa med Rögles buss hem.

– Det är en allvarlig hjärnskakning, men inte livshotande, säger klubbens läkare Bengt Sturesson.

HV 71:s forward Marcus Nilson, 34, var dämpad efter 3–2-segern mot Rögle BK efter förlängning.

– Jag är helt övertygad om att han ser mig och spjärnar emot. Man mår ju inte så bra nu när man ser att han gjorde sig illa, säger Nilson om den hårda men schysta tacklingen på Jesper Jensen i den första perioden.

Blödde från pannan

Röglebacken dundrade rätt in i sargen med axeln och huvudet före. Han blev liggande på isen med blodet rinnande ner för pannan och 21-åringen var medvetslös i ungefär en minut. Nacken fixerades och Jensen bars ut på bår och kördes iväg med ambulans.

”Hade svårt att prata”

– ”Helvete”, var det första jag tänkte. Jag tycker inte att tacklingen var ful och det är bara att hoppas att han repar sig så fort som möjligt. Men det känns självklart jättejobbigt, speciellt eftersom det är så nära inpå det som hände Oscar (Sundh, kraftig hjärnskakning) senast också, fortsätter Marcus Nilson.

Rögles assisterande tränare Mikael Gath åkte till sjukhuset efter matchen.

– Jesper kommer inte ihåg någonting från att han lämnade isen till han vaknade upp på sjukhuset. Han var omtöcknad och hade lite svårt att prata ett tag, säger Gath.

”Kunde gått värre” 

Ryggen och nacken undersöktes och huvudet scannades. Tinningen syddes ihop med flera stygn.

– Allt såg bra ut och läkarna tyckte att han kunde följa med oss hem i bussen. Det handlar om någon form av kraftig hjärnskakning. Jesper är vid gott mod och ligger och sover. Det kunde ju gått mycket värre så nu känns det väldigt skönt, säger Mikael Gath.

Jesper Jensens mamma har åkt över från Danmark för att ta hand om sin son de närmsta dagarna. Ishockeyn får vänta.

– Hjärnskakning av denna kaliber innebär cirka två veckors vila. Det är allvarligt men inte livsfarligt, säger Rögles läkare Bengt Sturesson.

Följ ämnen i artikeln