Marcus Nilson.

Både Djurgården och Linköping är sedan länge klara för slutspel, men i och med att det är tajt i tabellen kan varje poäng bli avgörande inför slutspelsvalen.

Djurgården jagar andraplatsen – som innehas av Linköping – som i sin tur är på jakt efter serieledande HV 71.

Bäst i power play

Hårt skadedrabbade Linköping är seriens bästa lag i power play och det var med en man mer på isen som Jari Tolsa gav gästerna ledningen.

Matchen tog fart på allvar i tredje perioden då Marcus Nilson kallt kvitterade mellan benen på Fredrik Norrena.

Bara 49 sekunder senare tog dock Linköping ledningen på nytt genom Andreas Jämtin.

Den på senare tiden ganska så svale poängkungen Marcus Krúger satte 2–2 ur snäv vinkel med knappt åtta minuter spelat av slutronden.

”Helt under isen”

Matchen gick till sudden och där fick Linköping Magnus Johansson utvisad. I spel fyra mot tre avgjorde Marcus Nilson med sitt andra mål för kvällen.

– Det såg ganska illa ut större delen av matchen. Vi spelade inte bra i början, särskilt jag själv var helt under isen, men på nåt vis lyckades vi komma igång, säger matchvinnaren till PPV.

I och med de två poängen är Djurgården tre poäng efter Linköping på andraplatsen. HV 71 behåller serieledningen (en poäng före LHC), trots 3–0-förlusten mot Brynäs.