Leksand körde över Björklöven

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-05

Slovaken Bartek gjorde tre poäng i debuten

Slovaken Martin Bartek anlände till Leksand i torsdags. I kväll gjorde han tre poäng (1+2) när hans Leksand krossade Björklöven med 6-0 hemma i Ejendals arena.

Hemmalaget fick en drömstart när Linus Persson gjorde sitt första mål för säsongen redan efter 2.55.

Dalalaget var fullständigt överlägsna i den första perioden och Jens Bergenström kunde sätta tvåan i power play när han på halvvolley slog in pucken bakom Tobias Lundström i Björklövenkassen.

Löven hade spelet - Leksand gjorde målet

I andra perioden var det ombytta roller och det var ”Löven” som styrde och ställde medan Leksand drog på sig utvisningar.

Löven lyckades dock inte utnyttja sina lägen i power play och istället kunde Leksand öka på ledningen till 3-0 när, den för kvällen utmärkte Jens Bergenström, åkte solo genom hela bortaförsvaret innan han fintade ner Lundström och iskallt kunde sätta pucken i nät.

Bartek punkterade matchen

I den sista akten visade Leksand att bortalaget inte skulle få någon mer chans att komma in i matchen och skapade sig tidigt ett power play-läge. Åtta sekunder efter att utvisningen var slut så presenterade sig nyförvävet Martin Bartek sig genom att slå in sitt första mål för klubben efter en fin passning från Morten Green.

Bara ett par minuter senare var det dags för Bartek att ge igen då han med en snygg passning serverade Green som utan problem satte pucken säkert bakom en chanslös Tobias Lundström.

Bartek var även inblandad i det sjätte och sista målet då han från ”Gretzkyposition” passade fram Niko Mikkola till 6-0.

Leksand övertygade stort och tog ett stort steg närmare en direktplats till kvalserien i och med kvällens seger.