Nylander slog till igen – och hyllas

Publicerad 2016-03-10

”Var hans bästa match hittills”

Toronto bröt en sex matcher lång förlustsvit med 4–3-segern mot New York Islanders.

Det kan de delvis tacka William Nylander för som kvitterade sent i tredje perioden – innan Maple Leafs avgjorde på straffar.

– Det här var Nylanders klart bästa match hittills, han tävlade där ute, säger Toronto-coachen Mike Babcock.

William Nylander fick äntligen göra sin NHL-debut för Toronto efter trade deadline, men NHL-jumbon – som samtidigt gav flera ur sin stora talangbank chansen –fortsatte att förlora.

Nylander pricksköt snyggt sitt första NHL-mål i tredje matchen mot Ottawa, och i natt följde han upp med sitt andra i den sjätte matchen hemma mot New York Islanders – inte lika grannt men desto viktigare.

Hyllad av coachen

Svensktalangen höll sig framme på en retur i numerärt överläge och dunkade in pucken som betydde 3–3 med mindre än två minuter kvar av matchen.

19-åringen gjorde 23 byten med en total istid på 15:59, hade tre skott på mål och coach Mike Babcock kallade det för Nylanders bästa hittills.

”Lill-Nyllet” hade sen chansen att bli ännu större hjälte men missade sin straff.

Agörandet kom i stället från en annan lovande spelare som hyllades av tränaren.

22-åriga ryska rookien Nikita Soshnikov blev hjälte med en finurlig backhand mellan benen på Tomas Greiss, som kommer få vakta kassen i Islanders mer framöver då Jaroslav Halak väntas vara borta sex veckor efter den skada han ådrog sig under tisdagen.

– Hyman (Zach) och och Soshnikov är här för att stanna. De är riktiga spelare, de är bara för bra, för tuffa, för snabba och har så hög arbetsmoral.

Nytt straffmål av Berglund

Patrik Berglund har något otippat seglat upp som Ken Hitchcocks favorit-straffläggare. För en vecka sedan avgjorde han ett straffmaraton i elfte omgången mot Ottawa och i nattens möte med Chicago fick han äran att slå den första – och förvaltade den vilket hjälpte Blues till en 3–2-seger.