Två nya poäng från nyförvärvet i Malmös nya kross

Uppdaterad 2016-10-05 | Publicerad 2016-10-04

Succén fortsätter för Robin Alvarez – och för Malmö.

Mot Leksand kom två nya poäng från nyförvärvets klubba, varav en magisk assist, i Skåneklubbens sjätte raka seger.

Leksands IF

Det blev två poängsnåla säsonger för Robin Alvarez i Djurgården.
Men sedan flytten till Malmö i somras har målen, och framför allt framspelningarna, trillat in ordentligt.

Forwarden hade gjort fem poäng på fem inför matchen mot krislaget Leksand. Väl där kom ytterligare två.
29-åringen stod för matchens delikatess redan två minuter in, då han snurrade runt och med en passning bakom ryggen nådde Erik Forssell. Nyförvärvet, som lämnade Skellefteå i somras, sköt in pucken ur snäv vinkel. Målet var lagkaptenens första i sin nya klubb, dessutom i sin första hemmamatch.

Malmö befäster serieledning

2-0 skulle även det komma innan den andra perioden var slut, då Alvarez själv rakade in en puck i öppen kasse.

Malmö rivstartade den andra perioden genom ett mål av Kim Rosdahl och kunde till slut vinna med klara 5-1.

– Vi spelar inte bra i sextio minuter. Det är skönt att vinna, men vi kommer inte alls upp i den nivå vi ska spela på. Så länge vi fortsätter så här, täpper till lite till, så kommer det bli riktigt bra, säger 4-0-målskytten Andreas Thuresson till C More.

För Skåneklubben innebär det nu sex vinster av sex möjliga och en klar serieledning. Motsatt läge är det för nykomlingen Leksand, som nu förlorat samtliga sex matcher och är klar jumbo.