Sedan slog Hanna Olsson till och avgjorde derbyt.

Djurgården besegrade AIK i seriepremiären med 1–0.

Redan i SDHL:s seriepremiär möttes värsta rivalerna.

Och att mötet var speciellt syntes.

Målen uteblev, men närmast att spräcka nollan var Djurgårdens Rebecca Stenberg som blev helt ren i den första perioden – och prickade stolpen.

Matchens enda mål

Trots en stor Djurgårdspress i mittperioden – laget vann skottstatistiken med 15–3 – var derbyt fortfarande mållöst och det skulle dröja ända till minut nio i den tredje perioden innan målnollan spräcktes.

Tina Enström spelade fram till Hanna Olsson som hittade en lucka bakom en skymt AIK-målvakt.

Det gjorde Olsson till matchhjälte.

Hennes fullträff blev nämligen matchens enda och Djurgården tog en blytung premiärseger.

Det var inte bara AIK som blev nollat på lördagskvällen.

Gjorde hattrick

Även SDE och Leksand blev mållöst i sina möten med Luleå respektive Modo.

Luleå vann med 4–0 samtidigt som Modo tog en 5–0-seger på bortaplan där Erika Grahm gjorde ett hattrick.

Linköping smygstartade serien redan på fredagskvällen och tog i kväll sin andra raka seger när Sundsvall besegrades på hemmaplan med 3–2.

Samtidigt föll Brynäs, som mötte Linköping i går, för andra raka matchen när HV 71 krossade Gävlelaget med 5–1.