Rögle vidare till kvartsfinal – Timrå utslaget

Publicerad 2024-03-16

Två skott och två mål – Rögle behövde inte mycket för att släcka Timrås hopp om att fortsatt spel denna säsong.

I sin sista match som tränare för klubben fick Ante Karlsson se sitt Timrå falla med 2–3.

– Jag är grymt besviken, säger Timrås Jonathan Dahlén.

Matchklockan hade precis passerat sju minuter av den första perioden när Timrå fick spela eftermiddagens första boxplay. 45 sekunder senare smällde det till. Rodrigo Abols serverade då Albin Sundsvik som skickade iväg ett skott från slottet rakt i det högra krysset bakom Jacob Johansson i målet. Andra skottet och andra målet för Rögle.

– Vi jobbade hårt och jag tycket ändå att vi fick fast dem rätt mycket. Vi fick en hel del lägen, men vi satte inte dit dem och vi bjöd på enkla mål, säger Jonathan Dahlén till TV4.

Kniven mot strupen

Efter förlusten i Ängelholm senast var Timrå tvungna att vinna för att ha en chans att ta sig till kvartsfinal. Ett hopp som alltså släcktes snabbt för hemmalaget.

Trots att Timrå vunnit skotten i de två första perioderna med 19–8 saknades de riktigt farliga chanserna för hemmalaget. Annat var det för bortalaget. För efter totalt sju skott hade gästerna utökat till 3–0.

– Vi släppte till lägen, men sedan tog vi inte betalt för offensiven heller, säger Anders Ante Karlsson till TV4.

Reducerade efter dubbla stolpträffar

Rögle var dock på väg att ställa till det för sig ordentligt. Två gånger om tog Timrå ut målvakten Jacob Johansson för att spela sex mot fyra. Rögle fick då två gyllene lägen att punktera matchen i tom kasse. I stället blev det varsin stolpträff, först för Rögles Anton Bengtsson och sedan för Albin Sundsvik. Timrå kunde sedan reducera under båda sina numerära överlägen.

– Vi kunde likaväl kunnat tagit det här, men nu är det som det är. Vi hade en målsättning att gå till slutspel och det har vi gjort, men sedan vill man alltid ha mer när man väl är där. Det är det som retar mig, säger Ante Karlsson.

Vilka Rögle möter i kvartsfinal beror på vilka som vinner den andra åttondelfinalen. Vinner Örebro blir det Växjö, vinner Luleå blir det Färjestad.

SHL-slutspelet 2024: Alla datum, matcher och tv-tider

Joanthan Dahlén deppar under mötet med Rögle.