Jack Kopacka, 25, fortsätter att ösa in mål.

Mot Kalmar pangade han in två nya och återtog ledningen i skytteligan.

– Det har gått bra hittills, men det viktigaste är att vi leder serien, säger Brynäs stjärna i TV4.

Brynäs IF

Den amerikanske skarpskytten är ödmjuk och lyfter fram lagets succé framför sin egen, men den här kvällen handlade allt om honom.

Efter åtta minuter och 40 sekunders spel hade han pangat in två mål – och därefter var jakten på ett hattrick i full gång.

Och närmare går knappt att komma.

Nära hattrick

Innan matchen var över hann Kopacka med att bränna ett friläge, pricka målramen två gånger och avlossa ytterligare en handfull skott, men det tredje målet kom aldrig.

Däremot kom ytterligare en poäng, då han spelade fram Linus Ölund till målet som betydde 4–2 alldeles i början av den tredje perioden.

”Inte min smak”

Brynäs vann till slut med 5–3 och kliver upp i serieledning trots en match mindre spelad än tvåan Södertälje.

Men tränaren Niklas Gällstedt hade önskat ännu mer rent spelmässigt.

– Det blev väldigt svängigt på slutet och då är det inte så roligt att stå på sidan och titta på. Det är inte riktigt min smak, säger han.