Publicerad 2022-05-01

Sverige åkte på en rejäl snyting mot Tjeckien.

Men mot Finland fick Tre Kronor revansch – efter ett drömmål av Elmer Söderblom.

– Det där är artisteri! utbrister Viaplays expert Håkan Södergren.

Gårdagens förlust mot Tjeckien var häpnadsväckande. Tre Kronor förlorade med hela 9–3.

I dag har det svenska hockeylandslaget chans att revanschera sig, då Finland står som motstånd i Czech Hockey Games.

Och den första perioden blev helt klart ett steg i rätt riktning för Tre Kronor. Sverige tog ledningen genom Elmer Söderblom – och det var inte vilket mål som helst av den över två meter långe 20-åringen.

”Det var skönt”

Söderblom avancerade in mot mål, tog sig förbi flera finska försvarare innan han snyggt överlistade Juho Olkinoura i målet.

– Det där är artisteri! Det är inte ofta man ser sånt där, säger Viaplays expert Håkan Södergren i studion.

20-åringen är själv nöjd med sin prestation.

– Jag fick en bra pass av Roos (Filip), hade mycket yta och klev in där framför mål. Så det var skönt, säger Söderblom.

Roos utökade sedan till 2–0 i den andra perioden, vilket också blev slutresultatet.