Publicerad 2021-10-26

Före matchen hade Rögle, som enda SHL-lag, aldrig tappat poäng i Oskarshamn.

Men sviten bröts, gästerna från Ängelholm vann först efter förlängning med 2–1.

– Det var på vippen att vi fick med oss alla poäng, sade Oskarshamns tränare Martin Filander till C More.

En kort stund före den första paussignalen skickade Rögles 19-årige backtalang William Wallinder iväg den puck som resulterade i den inledande periodens enda mål.

Wallinder avslöjade i en pausintervju med C More att han tränat extra på att skjuta.

– Jag har nött mycket efter träningarna, det ger resultat, sade den unge målskytten.

Kan ett kvitteringsjagande lag få en bättre möjlighet än att spela fem mot tre i två minuter? I den andra perioden tilldömdes Oskarshamn just ett sådant läge, utan att lyckas skapa en enda målchans värd namnet.

– Vi gör det bra, vi håller dem på utsidan, sade Rögles back Erlend Lesund till C More.

Oskarshamns tränare Martin Filander uttryckte inte samma belåtenhet över sekvensen med spel fem mot tre.

– Det var inte bra, konstaterade han i en pausintervju i C More.

Svettigt för Rifalk

När Oskarshamn våren 2019 tog steget upp i SHL var Jonas Engström, då som nu, lagkapten. En annan av Oskarshamns kvalhjältar den gången var målvakten Christoffer Rifalk, nu i Rögles kasse. 7.12 in i den tredje perioden möttes de två i en duell där Engström drog det längsta strået.

Jonas Engströms 1–1-mål såg ut att öka Oskarshamns energi. Hemmaspelarna, påhejade av kokande läktare, skapade målchanser som fick Christoffer Rifalk att svettas i sin kasse. Men fortsatt likaläge på resultattavlan efter 60 minuter ishockey.

Larssons segermål

Förlängningen blev 2.08 lång. Då klev Rögles Ludvig Larsson fram och blev matchhjälte för sitt lag genom att sätta segerpucken, 2–1.

Båda lagen befinner sig just nu på varsin topp sex-placering i den haltande SHL-tabellen.