Tre Kronor besegrade Ryssland – Garpenlövs första seger

Uppdaterad 2019-12-13 | Publicerad 2019-12-12

Till slut kom den.

På det fjärde försöket fick Johan Garpenlöv fira en seger som förbundskapten.

Tre Kronor besegrade hemmanationen Ryssland med 4–3 i Channel One Cup – men segern satt långt inne.

När Malte Strömwall sköt in 3–0 en och en halv minut in i mittperioden låg en Tre Kronor-seger klart inom räckhåll. Sverige var effektivare än sitt ryska motstånd och hade i första perioden fått se André Petersson och Daniel Brodin göra mål.

Men ett stjärnspäckat Ryssland, med flera spelare som var med och tog VM-brons i våras, visade klart och tydligt att matchen inte var över.

Johansson storspelade

De ryska spelarna tog över allt mer och fick in både 1–3 och 2–3, och det hade kunnat bli fler mål om det inte vore för Lars Johansson i målet.

Johansson släppte visserligen in tre mål men räddade hela 43 skott. Sverige, som endast sköt 19 skott på mål, vann med 4–3 efter att Daniel Zaar satt det matchavgörande målet i tredje perioden.

Första segern för tränartrojkan

Ett skönt besked för tränartrojkan med Johan Garpenlöv och de assisterande tränarna Markus Åkerblom och Marcus Ragnarsson efter missräkningen i Karjala Cup. Då förlorade Sverige samtliga tre matcher och kom sist i gruppen.

– Det känns jättebra. Glad för grabbarnas skull som sliter oerhört mycket. ”Lasse” i mål gör en fantastisk match, säger Garpenlöv i Viaplays sändning.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se