”Så fort det blir lite känslor är det 500 moralpoliser...”

Efter kaoset: 14 spelare kan stängas av

Av: Emil K Lagnelius, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LINKÖPING/STOCKHOLM. SHL sätter ner foten mot bråk på uppvärmningen. Totalt har 14 spelare bötfälts efter tumultet före matchen mellan Linköping och HV71.

Nu rasar LHC:s tränare Dan Tangnes, som riskerar att bli av med sex spelare, mot anmälan.

– Så fort det blir lite känslor är det 500 moralpoliser som tycker att allt som skapar drama är käpprätt åt helvete, säger han.

Det var inför den andra åttondelsfinalen som det utbröt vild kalabalik under uppvärmningen. Många spelare var inblandade och det var allt från bråk mellan spelare till att man sköt puckar mot varandra.

SHL:s situationsrum gick igenom händelsen och anmälde inte mindre än 14 spelare till disciplinnämnden.

Spelarna det handlar om är i Linköping: Emil Sylvegård, Almen Bibic, Anton Karlsson, Nick Sörensen, Sebastian Karlsson och Tony Mårtensson

I HV 71 är åtta spelare anmälda: Mark Zanetti, Sebastian Wännström, Christoffer Persson, Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Max Wärn, Robin Figren och Lawrence Pilut.

”Rent ut sagt skitnödiga”

HV71 är redan utslaget och deras spelare kan tidigast avtjäna sitt straff nästa säsong.

Men för Linköping kan låg eventuella avstängningar i luften, men när beskedet kom valde disciplinnämden att nöja sig med böter på alla spelare.

– Alla kring hockeyn skriker efter känslor och profiler. Men så fort det blir lite känslor är det 500 moralpoliser som tycker att allt som skapar drama är käpprätt åt helvete. Alla ska i efterhand vara så politiskt korrekta och rent ut sagt skitnödiga i många situationer, säger LHC-tränaren Dan Tangnes och fortsätter:

– Det som hände på uppvärmningen var inte så farligt. Det ser löjligt ut och det är inget vi har beordrat. Men det är märkligt att komma i efterhand och anmäla. Gör klart tydligt vad som gäller från början och var konsekvent under säsongen. Nu blir det bara ni som får mer att skriva om.

”Anmäler alla med ett par skridskor”

Det är domarbasen Ulf Rönnmark som står bakom anmälan mot de 14-SHL-spelarna. Dan Tangnes menar att det saknas konsekvens.

– Det jag kommer ihåg direkt är SM-finalerna förra året när Jonathan Granström och Lias Andersson bråkade i spelargången på vägen ut. Vad jag vet blev det inget av det i efterhand. Nu blev detta uppmärksammat lite större och då ska man anmäla alla som har skridskor i Östergötland och Jönköping. Det kunde ha hanterats bättre, att man efter första matchen, då det också var tjafs, kallat till sig sportcheferna och förklarat vad som händer om tjafs på uppvärmningen sker igen.

– Det är större dramaturgi vad som händer i disciplinnämnden för tillfället än vad som händer i SM-slutspelet, det är olyckligt.

1 av 5
C More

Hockey Mania med Sportbladet hela våren

– slutspel, kval, nyheter, silly

Här hittar du guiderna till:

SM-slutspelet herrar SM-slutspelet damer Kvalet till SHL Kvalet till Hockeyallsvenskan

Här läser du alla artiklar om:

Ishockey SHL-lagen Lagen i Hockeyallsvenskan Lagen i SDHL

Här läser du alla artiklar om varje SHL-lag:

Brynäs Djurgården Frölunda Färjestad HV71 Karlskrona Linköping Luleå Malmö Mora Rögle Skellefteå Växjö Örebro

Här läser du alla artiklar om varje lag i Hockeyallsvenskan:

AIK Almtuna Björklöven Karlskoga Leksand Modo Oskarshamn Pantern Södertälje Tingsryd Timrå Troja-Ljungby Vita Hästen Västervik

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!