Lundqvist: ”Det ska inte få hända”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Säker ledning med tre minuter kvar.

Sen tappade Frölunda allt.

– Det finns inte. Det ska inte få hända, säger en bedrövad Joel Lundqvist.

Frölundas ifrågasatte lagbygge såg ut att ha fått precis den drömstart som klubben behövde. Seger mot Djurgården i premiären, vinst efter förlängning mot Brynäs på bortaplan. Och så säker ledning mot Mora efter att man i två perioder spelat säsongens bästa hockey.

Sen, totalt mörker. 3-1 blev til 3-4 på knappt tre minuter, sista pucken in bakom Johan Mattsson med 2,5 sekunder kvar.

Besvikelsen i Frölundas omklädningsrum var i nivå med när de tidigare åkt ur slutspelet.

– Man bara… Man vill bara gå härifrån med en ”fan, vi har gjort det bra”-känsla. Men i stället är jag supermissnöjd. Det är ingen skön känsla, säger Joel Lundqvist.

Gillar inte tendensen

För tredje matchen i rad släppte Frölunda in mål sent, i spel fem mot sex. Det är en tendens som lagkaptenen inte gillar. 

– Vi vet själva hur svårt det är att göra mål i sex mot fem, det ska vara tajt. Men vi har hamnat i en passiv box, och där ska vi inte vara. Vi har pratat om det, men vi får prata om det igen. 

Vad har ni sagt under samtalen?

– Att vi ska ligga aggressivt, med ”trean” djupt. Och forwards har ju koll på motståndarbackarna, men vi ger dem för mycket tid och de får stå där och styra som i powerplay. Det har vi sagt att de inte ska få göra, men vi hamnar där ändå, tre matcher i rad. 

Värsta vändningen

Vad det här den värsta vändningen du varit med om?

– Ja, så som matchen var. Vi hade totaldominans i två perioder, de hade skjutit fem skott på mål så dags. Vi gjorde så mycket bra saker, men så tappar vi allt på de sista tre minuterna. Det är en ruggig besvikelse.

En av få positiva bitar för Frölunda den här kvällen är att skadan på Mats Rosseli Olsen inte verkar vara allvarlig. Norrmannen tvingades utgå efter att ha tacklats in i sargen tidigt i den första perioden. 

– Men vad jag fått höra efteråt så ska det inte vara några större fara med honom. Det är goda chanser att han kan vara med i nästa match, säger Roger Rönnberg. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!