Viktig seger för Linköping

Inte ens Viktor Fasth kunde rädda AIK.

Linköping vann med 5-2 – trots målvaktsbytet.

– Vi var tvungna att vinna i dag, säger Andreas Jämtin.

AIK har fått en fantastisk start på elitserien och låg tvåa i tabellen inför kvällens match. En stor anledning till det stavas Viktor Fasth. Målvakten hade bara släppt in sex mål på det första fem matcherna och dessutom hållit nollan de två senaste. Men trots det valde AIK att bänka succémålvakten. I stället fick Markus Svensson, 27, göra elitseriedebut. Men den blev inte speciellt roligt.

Redan efter sex minuter hade Linköping gjort tre mål, två av Pär Arlbrandt och ett av Carl Söderberg. Linus Videll hade visserligen reducerat till 2-1 i powerplay, men AIK:s försvar höll låg klass.

”Risk att man börjar tänka”

Med 15 sekunder kvar av perioden reducerade Christian Sandberg till 3-2 och när den andra perioden drog igång var Viktor Fasth tillbaka i målet. Det hjälte dock inte. Efter 15.53 spräckte Andreas Molinder målvaktens nolla och i den tredje perioden punkterade Erik Lindhagen matchen. Linköping, som hade två raka förluster inför matchen, fick med sig tre viktiga poäng.

– Vi var lite tvungna att vinna idag för att få lite flyt. Annars hade vi haft tre förluster och då är det risk att man börjar tänka, säger Andreas Jämtin till Canal plus.