Färjestad vann med 3–1 borta mot AIK.

Det kan de tacka Marcus Paulsson för.

FBK:aren gjorde två av Färjestads tre mål.

Färjestad BK

Marcus Paulsson, 27, har stundtals haft det ganska tungt denna säsong och har haft svårt att få målskyttet att lossna. Inför kvällens match hade han bara gjort sex mål denna säsong.

Men kanske gör det det nu. I kväll, borta mot AIK på Hovet, gjorde han båda målen i den viktiga 3–1-segern.

Enkelt 1–1

Det första målet kom 9.51 in i den första perioden. AIK tappade pucken i mittzonen, och pucken letade sig till sist fram till Paulsson som när han kom in i offensiv zon sköt ett relativt löst skott. Men skottet var tillräckligt hårt för att gå förbi Björn Bjurling, som gjorde ett tveksamt agerande i AIK-målet och släppte in det som innebar 1–1.

– Ja, det kom lite oväntat för mig, sade Paulsson efter den första perioden till Canal Plus.

– Det ska jag ta. Inget snack om saken, säger Bjurling.

Fin pass av Sterner

Tvåan kom 4.46 in i den tredje perioden. Robin Sterner slog en passning från det högra sarghörnet mot Paulsson som stod i slottet och sköt ett skott som gick via Bjurling in i stolpen och sedan in i målet.

Målet var det som avgjorde matchen. Färjestad vann med 3–1 efter att Christian Berglund i slutet satt trean i öppen kasse.

Segern var inte helt orättvis. AIK inledde bäst, men Färjestad spelade upp sig och efter 2–1 bevakade de sin ledning på ett säkert sätt.

– Riktigt skönt. Det var en krigarseger, säger Rickard Wallin till Canal Plus.

– Vi kämpade ner dem.

Andra raka segern

Efter en tung period verkar Färjestad nu har kommit igång igen och tog nu sin andra raka seger. För AIK var det den första förlusten efter fyra raka segrar.

– En helt okej match. Synd att vi inte får med oss några poäng, säger AIK-målvakten Björn Bjurling till Canal Plus.

Trots segern fanns det en del orosmoln i Färjestad. Backen Jonas Junland krockade ihop med AIK:s Richard Zednik och såg ut att skada knäet. Han fick hjälp för ta sig av isen och spelade inte mer i matchen.

I AIK tvingades Kent McDonell utgå i den tredje perioden efter att ha gjort illa sig när han jagade en puck. Oklart vad som hände.