Publicerad 2011-04-17

Ny förlust i AHL-slutspelet

Linus Omark.

0–2 i matcher.

Nu är Linus Omark bara två förluster från att kunna bli tillgänglig för VM-spel.

Edmonton Oilers ville inte släppa Linus Omark till VM-spel för Tre Kronor, utan valde istället att skicka ner honom till farmarlaget Oklahoma City Barons för att han skulle få känna på slutspelshockey i Nordamerika.

Där har han dock fått en tung start. I natt förlorade hans Oklahoma den andra raka matchen mot Montreals farmarlag Hamilton Bulldogs.

Laget gjorde visserligen 1–0 17.18 in i den första perioden genom den före detta Skellefteå-spelaren Brad Moran, men med blott tre sekunder kvar av perioden kunde den förre Djurgårdaren Andreas Engqvist kvittera då han sköt ett skott som stydes in via en Oklahoma-skridsko.

Vinst för Harju

Nigel Dawes kunde sedan, efter endast 1.03 av den andra perioden, göra 2–1 till hemmalaget Hamilton, vilket blev slutresultatet. Det innebär att de bara behöver vinna två matcher till för att gå vidare.

I övrigt kan vi notera att Johan Harju och Mattias Ritolas Norfolk vann med 2–0 mot Wilkes-Barre/Scranton vilket innebär att de leder med 2–0 i matcher. Båda svenskarna blev utan poäng.