Finland var illa ute mot Tyskland.

Men ett nickmål, ett turmål och en superstraff från en 18-åring räddade finnarna.

– Det var det råaste jag har sett, säger TV10:s expert Johan Tornberg

Ishockey-VM

Finland tog ledningen mot Tyskland efter ett självmål. Men sedan gick det utför.

Ifrågasatte Teemu Lassila fick chansen från start i målet. Men när Tyskland gått ifrån till 3-1 i den andra perioden fick målvakten sätta sig på bänken.

Finland kom dock tillbaka.

Först nickade Janne Pesonen in 2-1 och sedan kom kvitteringen genom Jarkko Immonen.

Men likaläget blev inte långvarigt. Minuten senare gjorde Patrick Reimer 4-3 till Tyskland.

”Vilken straff!”

Det såg länge mörkt ut för Finland som verkligen behövde poängen.

Men Tuomo Ruutu kvitterade men fem minuter kvar.

Matchen gick till straffar efter en mållös förlängning. Där bjöd 18-åringen Mikael Granlund på en riktig fräckis som påminde om Peter Forsbergs klassiska OS-straff.

– Oj, oj, oj, oj, oj. Vilken straff han slår. Det var det råaste jag har sett, säger TV10:s expert Johan Tornberg.

När Tyskland missade sin fjärde straff fick Mikko Koivu chansen att avgöra. Lagkaptenen satte den säkert och gav Finland den livsviktiga extra poängen.

Nu blir nästa match, mot Slovakien, helt avgörande för Finland.