Han var förstemålvakt när Kanada vann JVM 2005.

Efter att ha spelat hem JVM-guldet för 13 år sedan har karriären tagit Glass genom ECHL, AHL, KHL, och sedan tillbaka till AHL.

I natt fick dock 32-åringen till sist göra NHL-debut när Chicago gästade Edmonton Oilers.

Och vilken debut det blev.

Fick kämpig inledning

Oilers ställde tidigt Glass på prov och målvakten tvingades till 18 räddningar bara i den första perioden.

Ett skott från finske Jesse Puljujärvi smet förbi men annars höll den rutinerade burväktaren stängt mellan stolparna.

Chicago skapade samtidigt chanser framåt och halvvägs genom den tredje perioden ledde gästerna med 3–1.

”Trodde aldrig det skulle hända”

Men Oilers pressade på och mot slutet av perioden smällde de in två snabba mål och matchen tvingades till övertid.

Det blev emellertid en kort historia efter att Patrick Kane avgjort matchen knappa minuten senare.

I slutändan stoppade Glass 42 skott och berättar efter matchen att han inte trodde han någonsin skulle få chansen i NHL.

– Jag har alltid drömt om det här men trodde det aldrig skulle hända, säger succémålvakten efter matchen.
– Fantastisk, fantastisk insats av honom. Man måste bara bli glad för hans skull, säger Patrick Kane.

I Ottawa bröt Senators en tung förlustsvit på fyra matcher efter att de slagit Columbus med 5–4.
Erik Karlsson var drivande i segern och noterades för två assist.

Elias Lindholm var framme i poängprotokollet när hans Carolina besegrade mästarna Pittsburgh.
Bodensonen hade en assist i 2–1-segern, och lagkamraten Klas Dahlbeck stod för sitt första assist för säsongen.

I Winnipeg vann hemmalaget över New York Islanders med 4–2.
Storstjärnan Patrik Laine stod för två assist och Blake Wheeler noterades för 1+1.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se