VIK skrällde mot Malmö

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-04

Målvakten Johan Thalberg stor matchvinnare för jumbon

Malmö Redhawks skulle bara ta tre enkla poäng hemma mot jumbon och nollpoängaren Västerås, men VIK-målvakten Johan Thalberg satte stopp för serieledarna.

– Han var grym, berömmer tränaren Lars Ivarsson i VLT.se

Västerås har inte gjort någon glad i kvalserien. Fram till fredagskvällen vill säga. För då gladde VIK alla andra lag i serien genom att ta sina första poäng borta mot Malmö Redhawks. Gästerna gjorde 1–0 genom Patrik Berglund efter bara 02.46 minuter. De flesta trodde dock att hemmalaget snart skulle vända på steken, men Johan Thalberg hade andra planer. Med en räddningsprocent på 97,8 procent stod han för en strålande insats.

– Han gjorde en kanonmatch. Han var grym. Puckarna var som badbollar för honom. Synd bara att han inte fick hålla nollan, säger tränaren Lars Ivarsson.

Malmö spelade visserligen krampaktigt, men hade ändå greppet mot matchen. VIK-målvakten räddade dock allt som Redhawks kom med och gästerna spelade dessutom avslappnat mot ett lag som blev allt mer nervöst ju fler chanser de brände. Andra perioden var mållös och 02.10 in på den tredje perioden kom 2–0.

– Vi offrade oss inte och krigade inte tillräckligt hårt, säger lagkaptenen Mikael Wahlberg till Sydsvenskan.se

"Allt i egna händer"

Malmö reducerade med mindre än fem minuter kvar genom Fredrik Eriksson, men Thalberg lät sig inte överlistas fler gånger och skrällen var ett faktum. Malmö Redhawks leder fortfarande serien, men skrällen i Malmö Isstadion gör att serien lever. Malmö har en tuff avslutning med matcher borta mot Mora och Leksand och däremellan ett derby mot Rögle.

–Vi har fortfarande allt i egna händer. Det är klart att man blir förbannad, men vi kan inte bryta ihop för det här, säger han till Sydsvenskan.