Örebro grep sista halmstrået

Publicerad 2014-02-01

Kämpade ner Leksand i Tegera Arena

Det satt långt inne.
Men segern mot Leksand innebär att Örebro bara har nio poäng uppe till säker mark om Linköping förlorar senare i kväll.
– Allt kan hända, säger matchhjälten Jared Aulin.

1-0 kom sent i den andra perioden. Marko Anttila stod på rätt ställe och lyckades styra in Bobo Petersons skott.

Jakob Blomqvist kvittering föll med tio minuter kvar av matchen, men Örebro kom tillbaka ytterligare en gång.

Bottenlagen visade upp ett rejält spel under hela matchen, och lyckades pressa sig tillbaka in i ledning.

"Vi är desperata just nu"

Jared Aulin grundlade för segern med sitt 2-1-mål 13 minuter in i den sista perioden.
– Vi är desperata just nu, men vi vill kämpa vidare och spela bra resten av livet. I dag visade vi att vi tror på varandra, säger målskytten.

Förlorar Linköping senare i dag har Örebro nio poäng upp till poäng till säker mark.

– Allt kan hända, säger Jared Aulin, som säger att laget inte fokuserar på de andra bottenklubbarna:

– Vi kan inte påverka det.

En besviken Andreas Appelgren, tränare i Leksand, sågade lagets passningsspel efter matchen. Klubben har nu tre raka förluster.

– Vi spelar bara hemåt eller åt sidan, säger han.