Theo Fleury hyllades stort efter nattens succé

Tummen upp för Fleury Theo Fleury hyllades av fansen i Calgary sedan han avgjort nattens träningsmatch. FOTO: AP

Han hyllades stort – och tackade genom att avgöra matchen.

Theo Fleury, 41, avgjorde nattens match mot New York Islanders på straff.

– Jag missar inte sådana chanser. Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra, sa Fleury till tsn.ca efter succén.

I fokus Det var inget snack om vems autograf fansen ville åt efter matchen. FOTO: AP

Fleury var i fokus redan innan nattens träningsmatch. Han har fått ligans och spelarfackets tillåtelse att försöka sig på en comeback efter att ha varit avstängd sedan 2003 då han inte klarade ligans drogpolicy.

Det är i Calgary, där han inledde sin karriär, han ska göra det. Och han hyllades som en hjälte redan från start av publiken i Pengrowth Saddledome.

Stödet blev inte mindre av att Fleury avgjorde matchen på straff. 4–4 var ställningen efter full tid och Fleury var den ende som lyckades göra mål när han lurade bort Islanders målvakt Kevin Poulin och la in pucken. Publiken stod upp och ropade hans namn efter straffen.

Fleury var sen först in på isen och kramade målvakten David Shantz sedan han räddat Greg Moores sista straff.

– Som mitt utvecklat sig är jag inte förvånad över att det gick till straffar och att jag fick chansen att avgöra, sa Fleury.

Theo Fleurys comeback var den ena snackisen – den andra var Dion Phaneufs tackling på Kyle Okposo i den andra perioden. Okposo låg utslagen i över sen minuter på isen efter Phaneufs tackling där han behandlades av medicinsk personal från båda lagen.

Han fördes sen av isen på bår och kördes till sjukhus.

En talesman för Islanders sa att han hade känsel i tår och fingrar när han fördes till sjukhus.

– Jag tycker det var en schysst tackling, jag klev upp och använde min axel. Du gillar aldrig att se en spelare bli skadad, men det är en del av mitt jobb att dela ut tacklingar när chansen finns, sa Phaneuf.